fbpx

Διαδικτυακές Ομάδες για Γονείς

 

sto keimeno internet group2Είναι βέβαιο πως σιγά σιγά όλοι αλλάξαμε τους τρόπους επικοινωνίας μας και  γινόμαστε πιο έμπειροι στη χρήση της τεχνολογίας!  Η εξοικείωση με την τεχνολογία δεν μας επιτρέπει πια να ολιγωρούμε και για κάποιες επιμορφωτικές διαδικασίες που ως τώρα οι αποστάσεις και οι χρόνοι δεν μας το επέτρεπαν. 

Είναι κοινωνικό ατόπημα να εκπαιδευόμαστε για τα πάντα και για τον σπουδαιότερο ρόλο στον οποίο η ζωή μας βάζει προγραμματισμένα ή μη, να θεωρείται ότι γνωρίζουμε και τελικά να αφηνόμαστε ανεκπαίδευτοι.  Έτσι ο νέος γονιός παραμένει σε ότι κάνουν οι πολλοί, σε ότι έκαναν οι γονείς του, στο ακριβώς αντίθετο και …. αν είναι λίγο πιο ανήσυχος σε ότι διαβάζει σε κάποια βιβλία ειδικών.  Ο συγγραφέας δεν είναι όμως εκεί γύρω να λύσει την απορία, να δώσει το επόμενο βήμα σε κάτι που δεν λειτούργησε όπως περιγράφεται στο βιβλίο.  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μια προσωπική σχέση με έναν ειδικό.  Την πολυτέλεια της προσωπικής αυτής σχέσης μπορεί να μην μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν.  Μια ομαδική όμως; Και μια ομαδική που μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού του καθενός; 

 

 button form1

button martyries4

 

Σε όλες τις φάσεις της ζωής του παιδιού, οι ανάγκες του συνειδητού γονέα ποικίλουν.  Άλλες οι απορίες του όταν είναι νεογέννητο, άλλες όταν είναι νήπιο, άλλες όταν αρχίσει την αυτονόμησή του σε χώρους όπως ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο  και ασφαλώς άλλες όταν αρχίσει το Σχολείο.  Ας μην αφήσουμε βέβαια απ’ έξω και την ιδιαίτερη περίοδο της εφηβείας που αν ως τότε ο γονιός έχει κάνει καλά τη δουλειά του τα πράγματα είναι αρκετά ευκολότερα.  Άραγε θέλουμε να παραμείνουμε στην πεπατημένη ή θέλουμε να κάνουμε την διαφορά;

Η προσωπική μου εμπειρία στο θέμα της εκπαίδευσης των γονιών συσσωρεύεται σε μια γνώση που μου δίνουν όχι τόσο η σχετική μακρόχρονη εκπαίδευσή μου, όσο η εμπειρία των 25 χρόνων μέσα στην Ελληνική οικογένεια.  Ο μεγάλος αριθμός των γονέων με τους οποίους έχω μιλήσει, οι αναρίθμητες περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει, οι ομιλίες που εθελοντικά έχω δώσει σε ακροατήρια γονέων σε Σχολεία και όπου αλλού μου ζητήθηκε, καθώς και τα πολλά Σεμινάρια Γονέων που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια, μου δίνουν το δικαίωμα να δηλώνω με ταπεινότητα πως εκτός από το ότι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω,  φαίνεται πως το κάνω και καλά. Μια ματιά στις μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην ίδια σελίδα μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα γιατί αυτοί που λαμβάνουν τις υπηρεσίες, έχουν λόγο να μιλούν, όχι αυτός που τις δίνει.

Ήρθε η ώρα αυτή η γνώση να ξαπλωθεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Στις διαδικτυακές αυτές συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν  την ευκαιρία να πληροφορηθούν θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν το ρόλο του γονιού από μια πιο συνειδητή σκοπιά.  Οι καιροί απαιτούν περισσότερο από ποτέ να γίνουμε πιο συνειδητοί στο ρόλο μας ως γονείς.

button form1

 

Συμπληρώνοντας την φόρμα θα δηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Θα λάβετε ένα email (αναζητήστε το και στα ανεπιθύμητα) στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα σχετικά με τα διαδικαστικά, τα τεχνικά και τα οικονομικά. Στην εποχή της τεχνολογίας όλα αυτά είναι πανεύκολα και δεν χρειάζονται καμία ειδική τεχνολογική κατάρτιση ή προϋπόθεση.

Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

omades2a

Οι συναντήσεις των ομάδων, έχουν συγκεκριμένη δομή και ύλη, λεπτομερή περιγραφή της οποίας παίρνετε, με την εγγραφή σας. Θα επαναλαμβάνονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα για 10 εβδομάδες και θα έχουν έως 10 συμμετέχοντες. 

Ύλη 

Συνάντηση #1, Συνάντηση #2, Συνάντηση #3: Διάγνωση

Στις συναντήσεις αυτές οι συμμετέχοντες οδηγούνται μέσα από κατάλληλες βιωματικές ασκήσεις να αντιληφθούν πού βρίσκεται η σχέση τους, ποιους συγκεκριμένους στόχους εξυπηρετούν οι συμπεριφορές παιδιών και γονιών ώστε γνωρίζοντας να μπορέσουν στη συνέχεια να επέμβουν θεραπευτικά.

Συνάντηση #4, Συνάντηση #5: Απαραίτητη πληροφόρηση – Υποδομή

Στις συναντήσεις αυτές οι συμμετέχοντες καταρτίζονται για θέματα Επικοινωνίας καθώς και για την διαδικασία της Αλλαγής ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη γνωσιακή υποδομή ώστε να  προχωρήσουν στις επόμενες συναντήσεις να τολμήσουν τις καινούργιες τεχνικές τις οποίες πληροφορούνται λεπτομερώς.

Συνάντηση #5 – Συνάντηση #10: Θεραπεία

Στις συναντήσεις αυτές γίνεται η ουσιαστική εισήγηση των τεχνικών της διαπαιδαγώγησης που οφείλει ο γονιός να μάθει και να εφαρμόζει ώστε να καταφέρει να δει την πολυπόθητη αλλαγή.

Η συνολική εκπαίδευση στοχεύει στην εγκατάσταση μιας καλύτερης σχέσης, στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης του παιδιού που είναι η βάση για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, η έμπνευση των ορίων με στόχο όλα αυτά να οδηγήσουν στην αυτονόμηση του παιδιού αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

10 ebdomades2

 

Προϋποθέσεις: Ένας υπολογιστής, tablet ή smart phone, και ιδιωτικότητα ως προς τον χώρο. Είναι σημαντικό το τελευταίο διότι αυτά που θα ακούγονται δεν χρειάζεται να τα ακούσουν τα παιδιά. 

15 συνολικά ώρες μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα της καθημερινότητάς σας. Να αλλάξουν τον τρόπο της αλληλεπίδρασης γονιών - παιδιών και να εδραιώσουν μία γνώση που μπορεί να αποβεί καταλυτική για τους γονείς και τελικά για τη σχέση.  

Ogonios mentoras2

 

 

forma eggrafis1

 

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ:  694 59 58 181 

* Εάν βλέπετε την σελίδα από κινητό τηλέφωνο μπορείτε να πατήσετε πάνω στο νούμερο του τηλεφώνου για να μας καλέσετε αμέσως.

ή συμπληρώσετε την φόρμα 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.