OnLine8Ebdomades

 

 

 Ευχαριστώ που είσαι εδώ

 

online seminar family

 • Για να είσαι εδώ, σημαίνει ότι αναζητάς έναν τρόπο να προσεγγίσεις πιο αποτελεσματικά τον σπουδαιότερο και τον πιο απαιτητικό ρόλο που καλείσαι να «παίξεις» στη ζωή σου. Τον ρόλο του γονιού.  
 • Για να είσαι εδώ, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι, αυτούς τους πολύ ιδιαίτερους καιρούς να βασίσεις την διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου σε μια μεθοδολογία που θα σε κάνει να νοιώθεις ασφαλής και αποτελεσματικός!
 • Για να είσαι εδώ μπορεί να αντιμετωπίζεις κάποια θέματα με τις συμπεριφορές του παιδιού σου.

 

Όποιος και αν είναι ο λόγος, σε ευχαριστώ που είσαι εδώ και θέλω να τονίσω πως είσαι η πιθανή ελπίδα για το μέλλον. Όλοι οι σκεπτόμενοι γονείς έχουν παρόμοιους προβληματισμούς αλλά δεν είναι όλοι εκείνοι που ζητούν απαντήσεις. Εσύ λοιπόν κάνεις τη διαφορά μιας και επιθυμείς να βρεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου!

Η εκπαίδευση των γονιών θα έπρεπε να είναι κάτι πάγιο και απαραίτητο πριν ακόμη αποφασίσει κανείς να γίνει γονιός.  Έτσι θα ένοιωθε κάποιος ασφαλέστερος και πιθανά θα λιγόστευαν τα ακούσια λάθη μιας και βασίζουμε τους τρόπους μας σε αυτό που κάνουν οι πολλοί, σε ότι έκαναν οι γονείς μας ή κάποιες φορές στο ακριβώς αντίθετο.

 

 

 

 

titloi keimenwn.pn 2 logoi 1

 

 • Έχεις ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με αυτόν που εισηγείται την μέθοδο

Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία  που δίνουν εξαιρετικές οδηγίες στους γονείς. Όταν όμως συμβαίνει ό,τι συμβαίνει, ο συγγραφέας δεν είναι εκεί να λύσει την απορία, να δώσει τη συνέχεια, να βοηθήσει στην ιδιαιτερότητα της στιγμής. Η ζωντανή επικοινωνία που δημιουργείται στις ομάδες αυτές για 8 συνεχείς εβδομάδες κάνει την διαφορά.

 

 • Από την ανταλλαγή με άλλους γονείς που βρίσκονται στην ίδια θέση, έχουν τα ίδια διλήμματα, απορίες και προβληματισμούς

Το να ακούς τους προβληματισμούς άλλων γονιών με παιδιά παρόμοιας ηλικίας με τα δικά σου, σου δίνει την ευκαιρία να νοιώσεις πως δεν είσαι σε λάθος μονοπάτι.  Όλοι κάπως έτσι νοιώθουν. Όλοι βιώνουν παρόμοιες συνθήκες με σένα. Η αίσθηση πως ανήκεις σε μια ευρύτερη ομάδα ομοίων κάνει τη διαφορά.

 
 

 

 titloi keimenwn diloste symmetoxi

 

Πληροφορίες για εμένα θα βρείς εδώ

 

 

 

 

 

 

titloi keimenwn stoxoi

 

Τα 25 χρόνια της πείρας μου στην Οικογενειακή Συμβουλευτική τα χώρεσα σε 8 90λεπτες  συναντήσεις που γίνονται διαδικτυακά και σε διευκολύνουν να καταλάβεις όχι μόνο τη θεωρία αλλά κυρίως την πράξη που θα οδηγήσει στην «καλή σχέση», που είναι η βάση για:

 • Οριοθέτηση - Να μάθεις να θέτεις και να τηρείς όρια. Το Α και το Ω της οδήγησης προς την ενηλικίωση
 • Ανάληψη ευθύνης - Μόνον όταν ο γονιός μάθει να ξεχωρίζει την ευθύνη που του αναλογεί οδηγείται αυτόματα και το παιδί στην αναγνώριση της δικής του. 

Δες πιο κάτω τα θέματα που θα καλυφθούν

 

titloi keimenwn giati diadiktiaka

 

Οι καιροί αλλάζουν και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε. Οι συναντήσεις  αυτές γινόταν παλιότερα με φυσική παρουσία, στην πορεία όμως αφ’ ενός η μεγάλη ζήτηση και αφ’ εταίρου τα μέτρα προστασίας, οδήγησαν στον εκσυγχρονισμό τους μέσω της τεχνολογίας.  Έτσι Έλληνες γονείς από κάθε άκρη του κόσμου μπορούν να πάρουν μέρος εύκολα και αποτελεσματικά από την άνεση του σπιτιού τους. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις με κριτήριο την ηλικία του παιδιού σου και να ενταχθείς στην κατάλληλη ομάδα άμεσα.

 

Θέλεις να ρίξεις μια ματιά σε κάποια σχόλια που έκαναν άλλοι γονείς που έχουν παρακολουθήσει ήδη;

 

titloi keimenwn ti ginete1

 

Αφού εγγραφεί κάποιος λαμβάνει ένα σύνδεσμο τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε κάθε μία από τις 8 συναντήσεις που γίνονται εβδομαδιαία και διαρκούν 90 λεπτά.

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει την  εισήγηση ενός θέματος (σύμφωνα με το περιληπτικό πρόγραμμα που υπάρχει λίγο πιο κάτω).  Η εισήγηση γίνεται ζωντανά και όχι μαγνητοσκοπημένα. Ακολουθούν ερωτήματα και απορίες από τους συμμετέχοντες οι οποίοι μπορούν να παίρνουν μέρος με ανοιχτή ή κλειστή κάμερα.

 

 

 

 

 

titloi keimenwn Yli synantisewn

 

oikogenia puzl

 • Συνάντηση #1Διερεύνηση της σχέσης γονιών παιδιών. Οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται μέσω βιωματικών ασκήσεων το πού ακριβώς βρίσκεται η σχέση τους και πού χρειάζεται να πάει.
 • Συνάντηση #2 - Σκοπός της συμπεριφοράς.  Οι συμπεριφορές ενηλίκων και ανηλίκων έχουν συγκεκριμένο στόχο-σκοπό. Κρυφός ή φανερός, συνειδητός ή μη είναι εκεί και αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό των ανθρωπίνων σχέσεων. Εδώ ο γονιός μαθαίνει να αναγνωρίζει τον στόχο της κάθε συμπεριφοράς του παιδιού του και οδηγείται στην αποκατάσταση με διορθωτικές συμπεριφορές που μαθαίνει.
 • Συνάντηση #3Συμπεριφορές του γονιού Ο κάθε συμμετέχων αντιλαμβάνεται τις δυσλειτουργίες των δικών του συμπεριφορών και ανακαλύπτει τρόπους για την αλλαγή τους.
 • Συνάντηση #4 Τα μυστικά της επικοινωνίας. Εδώ γίνονται ξεκάθαροι οι φραγμοί που βάζουμε στην επικοινωνία μας με τα παιδιά χωρίς να το ξέρουμε και οι συμμετέχοντες διακρίνουν και αντιλαμβάνονται τις πιθανές αλλαγές που χρειάζεται να κάνουν.
 • Συνάντηση #5 Καθορισμός νέου στόχου. Έχοντας εντοπίσει τα κακώς κείμενα στις προηγούμενες συναντήσεις (συμπεριφορές παιδιών και γονιών) γίνεται η επανατοποθέτηση των νέων στόχων. Στις επόμενες 5 συναντήσεις εκπαιδεύεται στις νέες τεχνικές για την προσέγγιση του ζητούμενου που είναι το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης του παιδιού, η οριοθέτηση καθώς και η ανάληψη ευθύνης του καθενός.
 • Συνάντηση #6 – Οι νέες τεχνικές ξεκινούν με προέχουσα την Ενθάρρυνση. 9 στους 10 γονείς δεν γνωρίζουν την διαφορά της Ενθάρρυνσης από τον Έπαινο και ασφαλώς ούτε και τις συνέπειες της έλλειψης της πρώτης και της υπερβολής ως προς το δεύτερο. Όλο το σύστημα είναι βασισμένο στον Έπαινο πράγμα που οδηγεί σε τραύματα και δυσλειτουργίες.
 • Συνάντηση #7 – Οι αμοιβές και οι Τιμωρίες ως εργαλεία. Οι συμμετέχοντες οδηγούνται να αντιληφθούν πόσο οι αναχρονιστικές αυτές μέθοδοι αναστέλλουν την καλή σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών και εκπαιδεύονται σε τεχνικές αντικατάστασής τους.
 • Συνάντηση #8 – Όρια και η έμπνευσή τους. Το θέμα των ορίων είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ο μέσος γονιός. Στην ενότητα αυτή θα οδηγηθεί να βρει τρόπους έμπνευσης και όχι επιβολής.
 

 

 

 

programma 23 3

 

kostos xwris doseis

 Με κατάθεση σε τράπεζα

Πειραιώς στο λογαριασμό   IBAN GR64 0172 0380 0050 3810 2851 353

Viva στο λογαριασμό   GR9070100000000459829882558

ON LINE με κάρτα

Πατώντας στο κουμπί Payment θα μεταφερθείτε σε ασφαλές περιβάλλον της Viva για να πληρώσετε με την κάρτα σας.

 

pay4

 

 

 

 

titloi keimenwn dilosi symmetoxis 

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ:  694 59 58 181 

 * Εάν βλέπετε την σελίδα από κινητό τηλέφωνο μπορείτε να πατήσετε πάνω στο νούμερο του τηλεφώνου για να μας καλέσετε αμέσως,

ή συμπληρώσετε την φόρμα 

 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.

Πώς πληροφορηθήκατε για το Σεμινάριο