Game

 

 

gamelogo2

 

game3a

 Το TransformationGame™ είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Ένα ψυχολογικό και ταυτόχρονα πνευματικό εργαλείο αυτογνωσίας  που αναπτύχθηκε στην Κοινότητα FindhornFoundation στη Σκωτία.

 
 

IMG 3274 smallΜια ευχάριστη μεταμορφωτική ψυχοθεραπευτική διαδικασία.  Ένα σύντομο  βιωματικό διασκεδαστικό εργαστήρι αυτογνωσίας με τη χρήση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού που γίνεται μια αξέχαστη εμπειρία.  Καθώς το παιχνίδι ξετυλίγεται η εμπειρία μοιάζει μαγική αλλά και απέραντα αποκαλυπτική. Οι εμπνευστές ανακάλυψαν έναν εξαιρετικό τρόπο να προσομοιώσουν τη ζωή με τις δυσκολίες και τις χαρές της, μέσα στη δομή ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού.  Επειδή είναι ανέφικτο να περιγράψει κανείς ένα βίωμα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ιδέα, αφήνοντας τη μαγεία της ανακάλυψης στον μελλοντικό παίκτη.

Μια διαδικασία λοιπόν που βοηθά στο να αντιληφθεί κανείς τα εφόδια που διαθέτει καθώς και να εντοπίσει τα εμπόδια που τον  δυσκολεύουν  στην καθημερινότητά του.  Όταν το παιχνίδι αυτό παίζεται με την καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου διευκολυντή που  έχει και τις δεξιότητες ενός έμπειρου Συμβούλου Ψυχικής Υγείας, γίνεται εργαλείο αυτογνωσίας αυτοαποδοχής και αυτοβελτίωσης.

Για να είναι αποκαλυπτική και αποτελεσματική η διαδικασία χρειάζεται ο παίκτης να δηλώσει έναν συγκεκριμένο λόγο - στόχο για τον οποίο επιθυμεί να παίξει το παιχνίδι.  Ο κάθε παίκτης μπορεί να παίζει για το δικό του διαφορετικό λόγο, αλλά όλοι οι παίκτες αλληλεπιδρούν.

Μόλις το παιχνίδι αρχίσει, ο παίκτης βρίσκει τον εαυτό του να περπατά σε ένα μονοπάτι που παραβολικά είναι το μονοπάτι της ζωής του. Εκεί, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, αρχίζουν να συμβαίνουν όλα εκείνα που θα μπορούσαν  να συμβούν και στην καθημερινότητά του.  Αρχίζει να συλλέγει γνώση, έρχεται αντιμέτωπος με εμπόδια,  με στιγμές που θα χρειαστεί να ακούσει τη διαίσθησή του  και άλλα.  Καθώς η ώρα περνά  συλλέγει κάρτες εφοδίων και εμποδίων στις οποίες αναγράφονται πληροφορίες που δεν είναι καθόλου άσχετες με τη δική του πραγματικότητα.  Εκεί αρχίζει η μαγεία! Εφόδια έρχονται για να του θυμίσουν όλες εκείνες τις χάρες που διαθέτει και συχνά ο περίγυρος τον κάνει να τις ξεχνά ή να τις αποδυναμώνει. Τα δε   εμπόδια που η διαδικασία φέρνει στην επιφάνεια, γίνονται μια εξαιρετική ευκαιρία εμβάθυνσης σε χρόνιες  καταστάσεις που χρήζουν αλλαγής. Με τις κατάλληλες ερωτήσεις του διευκολυντή αναπτύσσεται μια θεραπευτική δυναμική που τελικά τα  αποδυναμώνει  ή ακόμη και τα μεταμορφώνει.

 

diloseis symetoxis

 

game4aΤο παιχνίδι παίζεται σε 4 επίπεδα. Φυσικό, Συναισθηματικό, Νοητικό και Πνευματικό. Είναι μαγικό το πόσο σοφά η ροή του παιχνιδιού σταματά κάποιον παίκτη στο επίπεδο που χρειάζεται για να αντλήσει το μέγιστο των πληροφοριών που αφορούν το στόχο του και με πόση ταχύτητα άλλοτε τον οδηγεί σε ένα επόμενο επίπεδο.

Πολλά συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είναι όλα τόσο εξατομικευμένα και προσωπικά που μένει κανείς να θαυμάζει τη μαεστρία με την οποία το παιχνίδι ξετυλίγει αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο κάθε παίκτης.

Είναι ενδιαφέρον να πούμε πως η συγχρονικότητα αρχίζει να παίζει τα παιχνίδια της από τη στιγμή που ο παίκτης θα αποφασίσει τη συμμετοχή του.  Η σύνθεση της ομάδας και η δυναμική της εμπειρίας καθώς και η εξέλιξη του παιχνιδιού επιφυλάσσει πολλές ευχάριστεςεκπλήξεις.  Όλο το παιχνίδι είναι εξαιρετικά συνεργατικό, συναντιούνται άγνωστοι και φεύγουν φίλοι.

Η συμμετοχή σε μια τέτοια βιωματική εμπειρία είναι μια εκπληκτικά ακριβής αντανάκλαση της ζωής που τελικά διευκολύνει τον παίκτη να αντιληφθεί τη ζωή του με τα μοτίβα της λίγο πιο συνειδητά. Το παιχνίδι δουλεύει με το σύνολο, την ολότητα του ανθρώπου.  Όχι μόνο με το πνεύμα-ψυχή, ούτε μόνο με την προσωπικότητα, αλλά και με τα δύο.  Κυρίως δε με το πώς αυτά τα δύο αλληλοεπηρεαζόμενα οδηγούν στην ολοκλήρωση.

Το «εργαλείο» τούτο μπορεί να βοηθήσει να αντιληφθεί κανείς πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου παιχνιδιού με το οποίο αλληλεπιδρώντας δημιουργεί την αλήθεια που ζει και τελικά να επιβεβαιώσει πως ο στόχος  δημιουργεί την πραγματικότητα.  Ας είναι!

Περισσότερα μέσα από τη βιωματική εμπειρία.  Σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια μπορείτε να έχετε την προσωπική σας άποψη.  Μια ματιά στις μαρτυρίες των παικτών θα βοηθήσει στο να το αποφασίσετε άμεσα. 


Μαρτυρίες παικτών

 


 

game5

 

Προς το παρόν όλες οι θέσεις στα προγραμματισμένα παιχνίδια είναι κλεισμένες.
Σύντομα θα αναρτηθεί νέο πρόγραμμα.


Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 694 59 58 181 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα

 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.